Covoras pufos cu cirese

de ancutaCH in Prajituri, 1 Aug 2012 | 4865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 600g cirese
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covoras pufos cu cirese:

Se separa ouale. 

Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se adauga untul topit.

Se incorporeaza si albusurile batute in compozitia de galbenusuri, iar apoi amestecand usor se incorporeaza si faina cernuta si praful de copt (amestecat cu faina).

Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt si presarata cu faina.

Se presara ciresele pe deasupra si se da tava la cuptor la foc potrivit cam pt 40-45min.

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se pudreaza cu zahar pudra si cu zaharul vanilat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ceai, lapte sau cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]