Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan

de Valclaudia in Piine, 14 Mar 2017 | 5697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 ml ulei de masline
  • 1 ou de casa, pentru uns
  • seminte de mac
  • seminte de susan
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan:

Intr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta.

Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da elasticitate. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, il lasam la dospit cel putin o ora, in loc ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 grade C.

Impartim aluatul in 11 portii egale. Fiecare particica de aluat o intindem in sul subtire, apoi dam forma covrigului. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem covrigii cu ou batut, presaram seminte de mac si susan.

Lasam la dospit in tava inca 20 minute, apoi coacem covrigii pana capata culoare aurie.

Se servesc calzi sau reci, oricum sunt la fel de buni...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dospiti cu seminte de mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

15.03.2017, 09:25

Lau 1

15.03.2017, 10:06

Gherca Daniela 1

15.03.2017, 16:12

buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]