Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

de _Alina_ in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 3299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 815 ml lapte
  • 990 g faina
  • 100 ml ulei de palmier + inca o lg
  • 200 g zahar tos
  • 50 g drojdie proaspata
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri
  • coaja de la 1 portocala
  • 100 g papaya confiat
  • 80 g stafide aurii
  • Glazura
  • 4 albusuri (100 g)
  • 72 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 80 g nuca macinata
  • ..........
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci:

Maia

Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.  
Etapa I  In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier. Acoperim si lasam la dospit 40 min.    
Atentie!!! Puneti intr-un vas incapator pentru ca va creste foarte mult.

Etapa II In aluatul obtinut la prima etapa, incorporam pe rand, cu ajutorul mixerului, ingredientele in urmatoarea ordine: 

  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 25 ml ulei de palmier
  • 100 ml lapte caldut
  • 300 g faina
  • 80 ml lapte caldut
  • 25 ml ulei de palmier
  • 40 g unt moale
  • 4 galbenusuri

Mixam dupa fiecare ingredient adaugat.

Cand le-am terminat de incorporat mai mixam 10 minute, apoi acoperim cu prosop/folie alimentara si lasam la dospit inca 30 minute.

Etapa III

1. Punem papaya si stafidele la inmuiat in 60 ml lapte fierbinte pentru 15 minute.
2. Incorporam cu mixerul in aluatul obtinut in etapa anterioara laptele in care am inmuiat fructele si urmatoarele ingrediente:

  •  330 g faina, 
  •  50 ml ulei de palmier
  •  200 ml lapte caldut
  •  50 g zahar

3. Mixam aluatul pentru 10 minute, oprind din cand in cand mixerul pentru a nu se arde. La final inglobam papaia, stafidele si coaja de portocale, mixam 2 minute, acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 60 min.
4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim compozitia si o turnam in tava(i) (eu am avut doua rotunde cu diametrul de 17 cm si una dreptunghiulara 20x9 cm) tapetate cu hartie de copt si lasam la dospit 30-40 minute.
6. Dupa ce a dospit putem prepara glazura astfel: mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. Incorporam in albusurile batute si miezul de nuca macinat.

7. Punem deasupra aluatului glazura si miezul de nuca intreg si introducem in cuptor pentru 50-60 min.  
Nota!  

Data viitoare voi incerca sa pun cu 50-100 g de faina mai mult, pentru ca s-au lasat putintel la mijloc.     

Poza cu sectiune nu am pentru ca cei rotunzi i-am facut cadou, iar cel dreptunghiular nici nu stiu cand s-a "evaporat". :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac dospit la rece