Cozonac floare cu Finetti

de Bianca20 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina;
  • 300 ml. lapte;
  • 200 g. fineti;
  • 2 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 7 g. drojdie uscata.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu Finetti:

   Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina.

Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca cu faina, zaharul, untul moale, galbenusurile si esenta de vanilie. Se framanta pana se obtine un aluat foarte faramicios. Se adauga laptele treptat si se mai framanta inca 4-5 minute. Se acopera si se lasa vreo 60 de minute la loc cald. Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul, obtinand o foaie de de 4-5 mm grosime. Se pune deasupra aluatului o forma rotunda si se taie in jurul ei, indepartand excesul.

Se unge foaia cu fineti si se continua si cu celelalte la fel, adaugandu-se deasupra precedentei si ungandu-le cu fineti, cu exceptia ultimei. In mijlocul turnuletului obtinut se pune un pahar. Se taie turnul in 4 parti egale. Fiecare parte se taie in doua si partile astfel obtinute se mai taie o data, obtinandu-se in final 16 fasii. Se ia paharul din mijloc si fiecare fasie de rasuceste de 2 ori. Se prind 2 cate 2 de capete, obtinanduse o floare cu 8 petale. Se mai lasa 30 de minute la un loc cald, se unge cu ou si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]