Inghetata de menta cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 2 Iul 2011 | 4779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • 1 mana menta
  • 1 fruct de kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

 Menta si kiwi taiat bucati se pune in blender impreunaa cu 50 ml apa si se face un sos.Sosul se trece printr-o sita apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se receste si incorporeaza in compozitia cu frisca. Ciocolata se toaca si se adauga si ea. Se da  vasul la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora, si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]