Cozonac melc cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 3691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200-250 gr rahat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac melc cu rahat:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min.

Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut.  

Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana.

Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.  

Acoperim si punem la cald la dospit aprox 1 ora.

Intindem apoi aluatul pe masa de lucru  (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam. 

Ungem o tava rotunda cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30 min la dospit.   

Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit inainte de a servi langa o cafea aromata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac melc cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao si stafide