Nuci cu crema de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 14483 vizualizari

 

M-am razbunat pe raceala facand nuci.Obositoare nucile astea,mai ales cat stai sa le ''parpalesti'' la foc.....

 

INGREDIENTE

  • Coji de nuci
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic amoniac
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g osanza sau margarina sau untura( am folosit osanza pe care o aveam topita)
  • faina cat cuprinde ( cca 700 g)
  • Crema
  • 1 pachet margarina rama sau unt
  • 200 g zahar farin
  • 200 g ciocolata
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de ciocolata:

Cojile de nuci

Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.

Crema:

Margarina frecata bine cu zaharul pana devine o spuma. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se toarna calduta peste spuma de margarina, se omogenizeaza bine, se adauga o fiola de esenta de rom. Se poate pune si nuca macinata, eu am renuntat ca nu ma mai tineau balamamlele sa sparg si nuci.

Fiecare jumatate de coaja se umple cu crema si se uneste cu alta jumatate de coaja se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floricele de iarna