Cozonac Rosenkrantz

de marianascarlat in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 3500 vizualizari

 

Pentru ca, din motine obiective,anul asta sunt acasa de Pasti doar cu fiul meu, m-am gandit sa fac un altfel de cozonac decat cei clasici. Sursa mea de inspiratie este Medi.

 

INGREDIENTE

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata,
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am  dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea, faina). Am lasat la framantat  si dospit 1 ora si 30de minute,conform programului. Am scos aluatul din masina si l-am lasat la inca o jumatate de ora la dospit.

Separat, intr-o cratita cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm am caramelizat zaharul. Se tapeteaza cu caramel si peretii cratitei.

Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care se ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Nuca amestecata cu 2 lingurite de cacao am presarat-o peste unt, am pus si cateva stafide  pe care le-am tinut in putina esenta de rom. plus putina coaja de portocala apoi  am rulat totul.

Am taiat ruloul astfel obtrinut in 6 parti egale si le-am asezat in picioare in cratita  cu caramel, avand grija sa las spatiu intre rulouri. Am acoperit cratita cu un prosop de bucatarie curat si am lasat-o la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi am copt cozonacul 35-40 min.

Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sub presiunea timpului nu am facut poze la toti pasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

marianascarlat 1

04.05.2013, 23:22

multumesc! E pentru mine o mare bucurie ca apreciati cozonacul meu, voi care faceti numai bunatati!

MonaMimi 1

04.05.2013, 23:44

deyutzky 1

05.05.2013, 01:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonacul bunicii