Cozonaci

de JulyCris in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 5145 vizualizari

 

Hmmm...Ce mi-am zis eu inainte de Craciun... Am sa-i fac! Facusem doar de doua ori pana atunci,prima data a fost esec total,a doua oara(anul trecut),mai bunicei putin. Acum mi-am zis: nu se poate sa nu-mi iasa! Si...am trecut la treaba... Si am fost laudata :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata (10 gr uscata)
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5+1 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • esenta,coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pt umplutura
  • Nuci,rahat,stafide,cacao.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel.

Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si-a dublat volumul se adauga toata cantitatea de lapte si 5 galbenusuri frecate. Se incepe framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit si racit. Se framanta aluatul timp de 30 de minute. Il lasam la dospit acoperit cu un servet curat, 40 de minute.

Impartim aluatul in 2 (sau in 4). Se intinde pe masa unsa cu ulei. Se adauga umplutura (albusuri batute spuma cu zahar si amestecate cu cacao, nuci maruntite, rahat, stafide). Se ruleaza, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenusul de ou si se baga la cuptor, aproximativ 40-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Echter Heidesand