Crap cu sos de rosii si usturoi

de Oana in Crap / Caras, 17 Ian 2010 | 17385 vizualizari

 

O minunatie culinara, reteta de la Corina din Tulcea (muah :) ), asa cum o face mamica ei acasa sub denumirea de "crap la protap"

 

INGREDIENTE

  • un crap de 1 kg
  • o mana catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o cana mare cu suc de rosii
  • cateva frunze de dafin
  • 6-7 cartofi maricei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste.

Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru maruntit. Eu am folosit suc de rosii facut in casa, era mai lichid. Daca folositi pasta de tomate, subtiati cu apa. Se adauga sosul in tava, peste cartofi si peste. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii, aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

19.02.2010, 23:53

Vai ce minunatie am gasit si pun reteta la favorite. Cum ziceai si tu mi-am facut si eu o lista cat China ce sa fac daca sunt pofticioasa si e plin de mancaruri bune .

Oana 1

20.02.2010, 20:54

Daaaa, si eu sunt pofticioasa rau!!

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de caras