Creier pane

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 7324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g creier de porc sau vitel
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor.

Se bat ouale si se amesteca cu faina, pesmetul si putin piper. Amestecul trebuie sa fie un pic mai gros ca aluatul de clatite. Se da creierul prin acest amestec si se pune la prajit in uleiul incins. Se prajeste pe ambele fete pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

mihaelar63 1

01.03.2010, 00:36

pune in apa de fiert si o foie de dafin , putin otet si cateva boabe de piper .

Dana Cristea - pusikmea 1

01.03.2010, 07:50

ok, o sa incerc, chiar azi m-a rugat sotul sa-i fac, ms de pont

madi_marin 1

02.03.2010, 11:34

mie imi place mult creierul pane....delicios!. prefer sa il iau la calup si il tai felii cat inca mai e inghetat. astfel ies bucati frumoase si nici nu se mai desprinde la prajit...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]