Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 3796 vizualizari

 

"O cremă de brânză cu un gust deosebit şi un impact cromatic apetisant", aşa aş putea cataloga acest deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză Delaco;
  • 2 cepe verzi;
  • 1 legătură de mărar;
  • petalele de la 5-6 flori de trandafir;
  • 2 linguri ulei;
  • sare;
  • oregano;
  • 4-5 linguri de smânână sau iaurt mai gras.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir:

Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat.

Punem sare şi ulei în cremă şi amestecăm până la omogenizare.

Tocăm mărunt ceapa şi mărarul şi le încorporăm în crema de brânză.

Spalăm uşor petalele şi le îndepărtăm partea alba. Le tocăm dar nu prea mărunt şi le amestecăm în cremă.

Potrivim gustul de sare şi oregano şi servim pe felii de pâine proaspată sau prajită.

TIPS-URI

1

Puteţi folosi doar frunzele de ceapă.

2

Trandafirii nu trebuie să fie stropiţi/trataţi cu pesticide sau alte soluţii de fertilizare.

3

Puteţi folosi şi alt fel de petale de trandafiri (comestibili), însă gustul nu va fi la fel de pronunţat dar rămâne efectul cromatic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco