Crema de piersici rosii sau nectar

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 22 Sep 2018 | 3665 vizualizari

 

Nectarul Zeilor din Olimp sau actualizata o crema de piersici care se poate servi rece cu niste crutoane din chec, fursecuri crocante asa de trendy-flendy.....eu va zic ca a iesit un deliciu, urmeaza sa testez si faza cu crutoanele.....voi puteti sa va faceti ca sa va convingeti sau ma credeti pe cuvant. M-am inspirat de la Ina, e scorpioanca aia plina de viata nu de venin.....de la Fetesti.....multam Ina.

 

INGREDIENTE

  • piersici rosii de gradina - un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate
  • 2 lamai
  • 2 kg zahar ( puteti sa puneti mai putin, aici e dupa gust, mie imi place mai dulce)
  • apa sa nu depaseasca piersicile ( isi lasa si ele zeama)
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de piersici rosii sau nectar:

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa, dar sa nu depaseasca piersicile, am taiat in patru 2 lamai si am lasat sa fiarba cca 40 min. Dupa care am scos lamaiile si am blendat piersicile pana am obtinut un piure mai lichid, am adaugat zaharul si am pus pe foc la fiert inca 30 min. Am spalat sticlutele ( de tedy, nectar, prigat) si le-am uscat, apoi am turnat nectarul in ele, am capacit sticlutele si apoi le-am asezat intr-o cratita am pus apa si le-am pus la fiert inca 30 min. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am depozitat la loc racoros.

Cand ai pofta desfaci o sticluta si o bei sau o serveti cu fursecuri crocante sau crutoane de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de piersici rosii sau nectar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

23.09.2018, 15:59

Supa asta crema sigur nu as refuza-o!

Gherca Daniela 1

23.09.2018, 16:57

Buna

madi_marin 1

23.09.2018, 18:54

Bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de corcoduse