Crema de zahar ars

de Alexandra Burz in Dulciuri, 22 Feb 2014 | 3487 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Tati de Valentine's day :)

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 500 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 200 ml frisca lichida naturala
  • 2 capsuni + inimioare pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat.

Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare.

Inbracam craticioara in caramel, dupa care adaugam compozitia obtinuta mai sus.

Dam la cuptor pentru 30-35 minute. Probam sa vedem daca este inchegata inainte de a o scoate din cuptor.

Lasam la racit de pe o zi pe alta.

Cand s-a racit o rasturnam pe un platou si decoram dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars