Crema de zahar ars

de Alexandra Burz in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 3180 vizualizari

 

Adorata de baieti :)

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 400 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar.

Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare.

Adaugam usor laptele.

Turnam caramelul in forma de copt,tapetam peretii cu caramel  si adaugam compozitia obtinuta mai sus.

Dam la cuptor pentru 30-40 minute.

Lasati sa se raceasca, de preferat de pe o zi pe alta, sau 3-4 ore.

TIPS-URI

1

Se poate servi goala sau cu frisca deasupra.

2

Daca nu folositi forma de copt ceramica, puteti turna compozitia de lapte cu ou direct in cratita in care ati caramelizat zaharul, pentru coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere