Crema de zahar ars

de madi_marin in Dulciuri, 10 Iun 2010 | 5098 vizualizari

 

by Ana......cu mici modificari ale cantitatilor ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat  bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit.

Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , iar galbenusurile se freaca bine cu esenta de vanilie. In laptele fierbinte se incorporeaza rapid cu un tel albusurile batute spuma tare si galbenusurile turnate in fir subtire. Se toarna amesecul in cratita cu zahar ars . Se pune vasul la cuptor la bain marie cam pentru 40 de minute. Se lasa la racit foarte bine, chiar si pana a doua zi , inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure