Crema de zahar ars (multicooker)

de Irinukaaa in Prajituri, 21 Iun 2014 | 3374 vizualizari

 

Un desert deosebit de bun!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 4 linguri zahar (pentru crema)
  • 4 linguri de zahar pentru caramel
  • 1 litru de lapte
  • stafide
  • 1 plic de zahar vanilat/ esenta de vanilie/ baton de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (multicooker):

Se pun cele 4 linguri de zahar in oala Multicooker si se selecteaza functia Fry. Cand s-a topit (fara sa se innegreasca), il intindem uniform pe peretii si pe fundul oalei, lasandu-se la racit pana acesta crapa.

Intre timp batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, stafidele si esenta de vanilie.

Punem compozitia in Multicooker, selectam functia Bake, 150 de grade, 20 minute.

Se poate servi cald si rece de la frigider!

{Reteta a fost inspirata de la utilizatorul bylaura, "Crema de zahar ars" si adaptata la aparatul Phillips Multicooker}

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema zahar BRUT (NU BRUN) care nu indulceste asa de tare si din cauza asta a iesit o culoare putin mai diferita fata de ce stim a fi "normal''.

2

N-am fost pe faza cand aparatul a terminat de gatit si l-am mai lasat vreo 20 de minute inanuntru. De preferinta se scoate imediat ce si-a terminat timpul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de nuci caramelizate