Creme Brulee (Crema de zahar ars)

de MyCookingLife in Prajituri, 2 Feb 2012 | 8778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 9 oua
  • 150 g + 100 g zahar (cu cat este mai mult zahar, cu atat mai mult sirop va avea)
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • peltea de gutui (sau dulceata)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Brulee (Crema de zahar ars):

Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa grabesc procesul de racire).

Intre timp, se bat ouale cu 100 g zahar, zaharul vanilat si esenta rom. Se adauga laptele. Se mixeaza 1-2 minute si se toarna compozitia in formele cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Noi o servim cu peltea de gutui, pentru ca asa ne place cel mai mult. Dar merge si simpla. Ca decor, am topit zahar si am "mazgalit" niste forme "abstracte" pe folie de aluminiu. Le-am lasat sa se raceasca, le-am dezlipit de pe folie si le-am infipt in desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Brulee (Crema de zahar ars)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

14.03.2012, 00:20

ce prezentare superba,si ce desert delicios!

iry-gabriela 1

17.03.2013, 16:02

Doralinda 1

20.03.2013, 01:42

Arata foarte bine, dar cred ca e o crema caramel, ptr ca creme brûlée arata total diferit! Este o crema mai moale si zaharul de deasupra se arde cu un aparat special sau se pune in cuptor sub gratar ptr a arde zaharul brun! Asa cum ai zis si in reteta, se "caramelizeaza 150 gr zahar in forme"..... Asta e reteta ptr crema caramel, la brûlée nu se caramelizeaza nimic. Important e ca ti-a iesit superba crema!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars