Creme caramel

de silvi0ara in Prajituri, 13 Dec 2010 | 6882 vizualizari

 

O crema fina si aromata cu multa crema caramel.O reteta frantuzeasca de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

  • 600ml lapte
  • 6 oua
  • 1 baton vanilie
  • 100g zahat
  • Pentru sos caramel:
  • 200g zahar
  • 2 -3 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme caramel:

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam sa se raceasca  putin .Amestecam ouale cu zaharul,nu este nevoie sa folositi mixerul.Apoi turnam usor lapetele peste oua, laptele nu trebuie sa fie fierbinte,asta daca nu vrem sa  facem omleta.Intr-0 craticioara punem apa si zaharul si le punem la foc pana s-a caramalizat zaharul si obtinem un sirop frumos aramiu.Il turnam intr-0 forma rotunda si il intindem si pe peretii laterali.Apoi turnam peste el laptele amestecat cu oua.

Se aseaza vasul intr-o tava mai mare si turnam apa fierbinte pana la jumatatea vasului cu crema.Se introduce la cuptorul incins la 180g pana se coace.Se scoate din cuptor se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza