Cremes

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4865 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul foietaj:

  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • 40-50 ml apa
  • un praf de sare

Pentru uns si impachetat:

  • 6 linguri faina
  • 2 linguri pline cu untura

Pentru crema:

  • 1.5 l lapte
  • 6 linguri si jumatate de faina
  • 12-14 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat:

Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte.

Aluatul foietaj:

Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si apa. Framantam un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Punem aluatul pe o planseta presarata cu putina faina, si intindem o foaie patrata.

Cu o parte de untura ungem toata suprafata foii, apoi impachetam unind la mijloc capetele. Lasam aluatul la odihnit pe planseta timp de 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, ungem toata suprafata lui cu a doua parte de untura, impachetam din nou unind la mijloc capetele si lasam iar la odihnit 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, il ungem cu ultima parte de untura, il impachetam iar unind la mijloc capete si il lasam asa 5 minute.                                                                                                                                            

Dupa ce au trecut cele 5 minute taiem aluatul in doua si intindem doua foi.                    

Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt, punem foia intinsa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.                                                                                    

Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie.

Crema:

Punem la incalzit intr-o oala 1.4 l. Galbenusurile le mixam cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Adaugam incet lapte ramas (100 ml), si mixam in continuare. Apoi incorporam usor faina cernuta in crema de galbenusuri.

Cand laptele incepe sa fiarba, turnam in fir subtire crema de galbenusuri.

Amestecam continuu cu o linguta de lemn/tel pana cand crema se ingroasa.         

Pe un fund le lemn punem prima foaie, turnam deasupra crema fierbinte apoi asezam ce-a de-a doua foaie.

Pudram deasupra cu zahar si lasam la racit.

Va doresc pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]