Cremsnit

de RuxyRux in Prajituri, 16 Iun 2014 | 7257 vizualizari

 

Cremsnit si iar cremsnit...irezistibila prajitura....

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj by Ruxy 2 foi

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 1 kg si jumatate de lapte
  • un praf de sare
  • 250 gr zahar
  • vanilie( din belsug)
  • 7 linguri faina
  • 125 gr unt
  • zahar pudra vanilat
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se prepara crema de vanilie:

Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia intr-un vas larg.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina si o cana de lapte( din total).

Cand laptele este fierbinte se toarna peste el in fir subtire compozitia de oua si se mixeaza bine cu un tel, va incepe imediat sa se ingroase. Vom tine crema pe foc aproape zece minute, avand grija sa nu o ardem. Luam de pe foc si punem untul, amestecam bine cu telul si dam crema la racit.

Eu am folosit o tava dreptunghiulara cu inel.

Intindem crema intre foile de aluat si  dam prajitura la rece pana a doua zi. Inainte sa o portionam o pudram cu zahar pudra vanilat.

E deliciu total mai ales in combinatie cu zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa