Cremsnit cu ciocolata alba

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 41473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 200 g ciocolata alba,
  • 200 g zahar,
  • 225 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • 250 g margarina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu ciocolata alba:

Margarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate putin amestecand usor. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina; se toarna compozitia de cremsnit si se coace aprox. 1 ora, mai intai la foc iute apoi la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar farin. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

iry-gabriela 1

11.12.2014, 22:25

faina si direct la favorite

Nuta 1

12.12.2014, 17:08

Nu are foi; se mai numeste si "prajitura inteligenta" se separa doua straturi in timp ce se coace si va apare ca si cum ar avea foi pe exterior si crema la interior. F . buna! Eu am reteta fara ciocolata alba!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

pe 26.02 la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes la rece