Crumble cu prune si cardamon

de Mitinita in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 3483 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • fulgi (ovaz, grau sau secara)
  • o jumatate de kg de prune
  • 1/4 - 1/2 lingurita cardamon macinat Kotanyi
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune si cardamon:

Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.

Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.

Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine a fost o jumatate de lingurita. Eventual puteti adauga si o lingura de unt, dar e optional. Acest amestec se pune deasupra prunelor si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tine la cuptor cam 20-30 de minute sau pana cand prunele s-au inmuiat (depinde de ce fel de prune folositi).

Se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Anett 1

04.10.2014, 11:21

hmmm crumble aromat si buuun

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:51

Mutulica 1

05.10.2014, 11:54

Imi place , da sa stii , nu intram atat de atent daca nu vedeam doua elemente demne de cuvinte incrucisate pentru unul ca mine:crumble si cardamon.O zi buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune caramelizate