Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun

de Brindusa in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7586 vizualizari

 

Acesti biscuiti, numiti si Buccellati se fac de Craciun in Sicilia. Retete sunt destul de multe. De fapt la italieni fiecare bunica are reteta ei care, bineinteles, e cea mai buna! In principiu, sunt niste biscuiti umpluti cu smochine, stafide, nuci si ce fructe uscate iti mai plac.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 500 g faina
  • 150g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf mare de sare
  • 220 g de unt moale
  • 4 oua
  • Pentru umplutura
  • 350 g smochine uscate, taiate bucati mici
  • 50 g stafide
  • 50 g migdale (sau alte nuci) taiate bucati mari
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 85 g ciocolata, taiata mic
  • 3 linguri gem de caise/portocale sau altceva
  • 3 linguri de rom
  • esenta de vanilie
  • optional: scortisoara praf sau alte arome, fructe confiate
  • Pentru uns
  • 1 ou 
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun:

Mai intai se face coca:

Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina cernuta. Amesteca. Se va forma o coca mai moale.  Scoate coca pe o suprafata data cu faina si fa din ea o bila. Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider pentru 1-2 ore.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca toate ingredientele pana ce devin legate, ca o pasta. Nu-i nimic daca mai raman bucati mai mari. Aceasta operatiune se poate face si manual, dar toate ingredientele trebuie taiate foarte mic. In cazul asta se framanta toate pana ce se leaga compozitia.

Bate oul cu sarea

Se scoate coca din frigider si pe o suprafata data cu faina se mai framanta putin, ca sa devina maleabila. Se mai poate adauga putina faina daca e prea moale. Incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)  Imparte coca in 10-12 bilute. Ia o biluta si cu ajutorul unui sucitor fa un dreptunghi de dimensiuni cam 7 cm x 25 cm. Unge una din laturile lungi cu ou batut Pe cealalta latura lunga pune din umplutura (imparte-o din ochi sa-ti ajunga pentru toate bilele).  Infasoara coca, ca o rulada, cu umplutura inauntru. Taie  la 5- 6 cm. Cresteaza fiecare biscuit de 2 ori sau fa din ei X-uri.

Pune biscuitii intr-o tava pe hartie de copt. Unge-i cu ou batut Repeta pana ce ai folosit toata coca. Coace biscuitii la foc mare 10- 15 minute, pana capata o culoare aurie. Ai grija sa nu-i arzi.

Se mananca reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Teo 1

15.12.2010, 22:57

mie chiar imi plac !

lilik 1

22.12.2010, 15:54

seamana si inca cum
numai ca aici cand sunt reci ii ung cu miere si le presara bombonele colorate sau numai zahar pudra

Brindusa 1

22.12.2010, 18:47

mersi pt pont, lilik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasturasi fragezi de ciocolata