Cum se face sucul de rosii

de Bunica in Bulion, 17 Iul 2009 | 19931 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Au inceput sa se coaca rosiile de gradina. Sa le folosim!

 

INGREDIENTE

  • 7 kg rosii
  • 2 linguri sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot.

Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin.

Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se insurubeaza bine capacul , se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Eu de fiecare data fac cantitate mica, asa ca acum, dar fac in mai multe transe. Folosesc acest suc atat  la ciorbe, cat si la sosuri. Iarna il folosesc la mujdeiul de rosii. Mi-au iesit 3l si jumatate de suc

Tips: il pun in sticle de 700 ml. sau chiar mai mici, ca as nu stea desfacut prea mult. O sa vedeti ca de bulion este subtirel,de suc este grosut.

TIPS-URI

1

De preferabil sa folosesti recipiente care au capac cu filet a se folosi de preferinta sare grunjoasa, de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.07.2009, 11:01

Gata, mi-a iesit ieri o sticla de 750 ml si un borcam de 800 grame...asa am facut, le-am pus imediat in prosop si asa au stat pana azi dimi!

Bunica 1

28.07.2009, 18:42

Esti fericita. Bravo ! Ce se face in casa e sfant.

Adele 1

19.06.2014, 17:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion