Cupcakes cu visine si crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 16 Feb 2013 | 3910 vizualizari

 

Sunt niste cupcakes-uri atat de bune si aromate.Am facut putin crema cam groasa si neavand un pos bun ci numai o seringa din aia de ornat, a iesit cam greu crema si are un aspect putin inestetic consider eu.In rest au iesit delicioaseeee tare!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 80 gr unt
  • 1 cana lapte
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • visine fara samburi
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri branza de vaci cremoasa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu visine si crema de ciocolata:

Crema:

Intr-o cratita cu fundul mai gros punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Amestecam mereu cu o lingura si cand ciocolata este topita, tragem cratita de pe foc si o dam la rece. O lasam pana se intareste bine, apoi o mixam. Incorporam zaharul pudra, branza de vaci si esenta de rom.

Cupcakes:

Topim untul si il lasam sa fie rece. Intr-un bol mixam ouale (de la tempetarura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul, apoi laptele treptat. Punem praful de copt, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie. La final dam drumul fainii in ploaie si mixam pana obtinem un aluat mai grosut decat cel de pandispan.

Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus. Deasupra asezam visine, apoi introducem tava in cuptorul incins. Le lasam cam 35 de minute pana sunt putin aurii, dar coapte (facem testul cu scobitoarea). Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se raceasca.

Din aceasta compozitie am obtinut 21 de bucati.

Le intepam cu furculita din loc in loc si le insiropam putin (doar daca doriti, eu am facut un sirop din apa, zahar pudra, esenta de rom). Punem crema inr-un pos (poate aveti unul bun sa va iese frumos ornatul) si cu ajutorul lui punem crema peste cupcakes-uri.

Le dam la rece, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.02.2013, 13:25

Dia pai sunt sincer?Ce era sa zic ca sunt cele mai superbe, minunate cupcakes-uri ornate?Mai asa este de obicei primeaza gustul asa zic si eu, dar mi-ar placea sa mai le fac si foarte aspectoase si aratoase

diaconta 1

17.02.2013, 13:27

Cui nu i-ar place sa fie aproape perfecte si ca aspect,dar nu ne iese intotdeauna

Rocsi 1

17.02.2013, 22:05

Nu stiu de ce, dar imi doresc mult sa avansez in ultima perioada, dar cred ca e dorinta prea mare si de asta nu prea iese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata alba si stafide