Curcan cu legume, portocale si ghimbir

de Panacris in Curcan, 24 Ian 2016 | 5481 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă Simona Georgescu, cu al ei minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
 
Iată lista cu ingredientele din Cutia misterioasă, propusă de Simona: ”ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fiiii…..portocala!!!” Ei nu am reușit să combin toate ingredientele propuse, dar pe cele principale, le-am combinat foarte fain. Inițial Zmeișorii au fost reticienți, dar  au probat și testul a fost trecut. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Bucățele de curcan cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Portocale 2 bucăți,
  • Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
  • Ulei de măsline 1-2 linguri,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 praf,
  • Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Condiment portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Miez de nucă mărunțit cca. 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu legume, portocale si ghimbir:

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.

După cele 15 minute, mâncarea se  transferă într-un vas termorezisten, apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu portocale. Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.

 

Se serveșete cald, ca atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu legume, portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]