Curcan cu mazare

de DanMonica in Curcan, 17 Oct 2012 | 3883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe inferioare de curcan
  • 2 cepe
  • 2 conserve de mazare si morcovi
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de faina
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare:

Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua.

Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba.   Cand carnea e aproape fiarta adaugam mararul taiat marunt si mai lasam sa fiarba 5 minute, dupa care adaugam mazarea si morcovul. Separat, intr-un castron, amestecam 3 linguri de faina cu apa, si dregem sosul la mancare adaugand cate putin in cratita si mestecand incontinuu.  Dam intr-un clocot si stingem focul.  

Se serveste cu salata de muraturi asortate.  

Pofta buna !   

TIPS-URI

1

Ca sa fiarba carnea mai repede am pus in vas o lingurita de inox. La fel procedez si cand am de gatit carne de gaina, in special daca e mai batrana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan cu mazare si busuioc