Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

de Satisfyyourcravings in Cook and smile, 21 Iul 2018 | 3545 vizualizari

 

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare. 

 

INGREDIENTE

  • 120 ml cafea tare/ expresso
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 10 pastai de cardamom usor zdrobite
  • 1 baton scortisoara
  • 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari)
  • 100 grame iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt:

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.

Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.07.2018, 21:26

xana 1

24.07.2018, 00:26

Ce combinatie de arome! Suna delicios!

dantes 1

25.07.2018, 10:47

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute