Mancarea "beef buhna" este o mancare traditionala servita de obicei in Bangladesh la masa de seara Iftar in timpul perioadei de Ramadan.
Este o mancare foarte parfumata, servita cu orez natur.
Dacă ca mine nu găsiți pasta de tamarind, o puteți înlocui cu suc și coaja de lime. Și cum nu este sezonul roșiilor gustoase, am preferat sosul meu de roșii de casă aromatizat cu piper de Sichuan.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/curry-de-carne-de-vita-bangladesh.html
Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric.
Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros.
Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti.
Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de 6 minute.
Adaugati ardeiul iute si apa fiarta.
Amestecati, aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 1h 3 0minute.
Amestecati din cand in cand.
Dupa 1h 30 adaugati sosul de rosii sau rosiile tocate.
Lasati sa fiarba inca 20 de minute amestecand.
Adaugati apa daca este necesar.
Puneti coaja si sucul de lime.
Amestecati, puneti coriandru tocat.
Este gata!
Serviti fierbinte cu orez natur tip Basmati.