Deliciu cu cirese

de LicutaMarin in Prajituri, 23 Iun 2011 | 10933 vizualizari

 

Am profitat de faptul ca inca mai sunt cirese pe piata si nu m-am putut abtine de la aceasta reteta pe care o consider un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 250 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 25 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cirese:

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.

3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop

4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.

5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.

6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta combinata cu dovleac si gutui