Desert baclava turceasca cu nuca

de AlexTeacher in Prajituri, 24 Aug 2017 | 17137 vizualizari

 

Desert turcesc plin de condimente orientale, nuca si insiropat din plin! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • Foi placinta 1 pachet
  • Miez de nuca macinat cca 300 g
  • Zahar pudra 3 linguri
  • Cardamon macinat ½ lingurita
  • Scortisoara macinata 1 lingurita
  • Ienibahar macinat ½ lingurita
  • Nucsoara ¼ lingurita
  • Unt 82% grasime 200 g
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingura

Sirop

  • Zahar 650 g
  • Apa 500 ml
  • Apa de trandafiri 4 linguri
  • Suc de lamaie 1-2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava turceasca cu nuca:

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca.

Unge o tava de cuptor cu ulei de floarea soarelui.

Pune untul la topit, se poate direct pe foc, dar e posibil sa se arda, asa ca mai bine topeste-l la bain marie. Pune untul intr-un castron de metal sau de sticla si asaza-l peste o oala umpluta pana la jumatate cu apa. Lasa focul mic, sa se topeasca usor.

Pune prima foaie de placinta in tava si unge-o cu untul topit. Procedeaza la fel cu inca 6 foi. Atentie sa ungi si marginile foilor!

Amesteca miezul de nuca macinat cu scortisoara, cardamomul, ienihabarul, zaharul pudra si apoi rade si un pic de nucsoara. Cel mai bine e sa cumperi nucsoara intreaga, cand o razi, are o aroma mai puternica. Pune amestecul peste foile de placinta. Ai grija sa fie aceeasi cantitate de nuca pe toata suprafata.

Ia foaia numarul 8, pune-o peste nuca, unge-o cu unt, apoi intoarce-o cu grija si unge-o si pe cealalta parte. Continua sa pui celelalte foi din pachet, ungandu-le pe fiecare cu unt.

Portioneaza baclavaua inainte de a o baga la cuptor. O poti taia patratele, romburi, nu conteaza.

Bag-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute, pana devine aramie deasupra. Cand e gata, toarna siropul rece peste ea. Decoreaza cu fistic tocat marunt si lasa baclavaua minim 2 ore la insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava turceasca cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci