Desert banana bread

de Oana in Prajituri, 2 Apr 2018 | 3904 vizualizari

 

Un chec cu banane delicios! Si super simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte
  • 1 ou
  • 80 g zahar pudra
  • 70 g unt topit
  • 20 g unt de cocos
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • 100 g chipsuri de ciocolata
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread:

Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si chipsurile de ciocolata. In alt carstron se amesteca faina cu un praf de sare, bicarbonatul, praful de copt si scortisoara.

Se pune faina peste amestecul de banane si se amesteca bine cu lingura.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec si se toarna compozitia.

Se pune checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 50-60 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor.

Se lasa in tava sa se raceasca 10 minute, apoi se scoate si se pune pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate felia.

TIPS-URI

1

In loc de chipsuri de ciocolata se poate pune ciocolata tocata, de preferat ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piure de castane