Retete de post economice
Glazura si decor:
Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C.
Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac.
Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar.
Adaugam toata cantitatea de faina cernuta, mixam pana la omogenizarea completa.
In tava de briose, asezam hartiutele, le umplem pe trei sferturi si dam apoi tava la cuptor, pana se rumenesc briosele si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am copt, folosind functia de coacere cu ventilatie.
Intre timp, preparam glazura: zaharul pudra se amesteca cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie.
Cand briosele sunt coapte, se scot pe un gratar, se lasa la racit, apoi se glazureaza cu un strat de glazura alba.
Restul de glazura se coloreaza cu verde si mai ungem un strat de glazura verde peste stratul alb.
Imediat decoram briosele cu fluturasi si bombonele pentru ca glazura se intareste relativ repede.
Pofta buna!