Se curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam deoparte sa se raceasca.
Topim ciocolata neagra si o turnam in formele de minitarte unse cu unt si tapetate cu cate o bucata de hartie de copt.Bagam la congelator 10-15 minute sa fim siguri ca se intaresc.
Pregatim gelatina de fructe topind gelatina impreuna cu 1/2 l lichid obtinut din zeama de capsuni, cativa stropi de esenta de lamaie si apa.Se lasa sa fiarba 1 minut si se pune intr-un castron putin la rece.
Apoi se scot formele de miniatarte si se scoate cu grija ciocolata intarita.Apoi dezlipim tot cu grija hartia de copt.
Turnam gelatina de culoarea chihlimbarului.
Asezam cate o capsuna deasupra.
Decoram cu creioanele de decor colorate divers.
Asezam aceste cosulete de ciocolata deasupra unei rondele de dovleac copt cu tot cu coaja.