Desert chec cu dulceata de dovlecei

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • coaja de portocala
  • 200 g dulceata de dovlecei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dulceata de dovlecei:

Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam praful de copt stins in zeama de lime, esenta de vanilie si dulceata.

Amestecam usor si turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea(cam 30 min la 180 grade).

Eu am dublat cantitatile pentru a face doua checuri si in unul am oprit 2 linguri de compozitie in care am amestecat o lingura cacao si o lingura lapte si am facut un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dulceata de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru