Desert chec din briosa/cozonac

de Catalina L in Dulciuri, 10 Dec 2017 | 2868 vizualizari

 

Ce putem face cu un rest de briosa, cozonac sau paine?
Friganele sau French toast? Da este foarte bun aveti reteta aici.
Un Pudding englezesc? L-am facut deja,vedeti aici .
De data aceasta va propun un chec : 3 straturi de briosa alternate cu 2 straturi de dulceata cu prune si nuca.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/chec-din-briosacozonac.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de briosa uscata (un rest de kouglof pentru mine)
  • 2 oua
  • 15 cl smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • 150 g de dulceata (cu prune si nucii)
  • 3 linguri de zahar
  • migdale feliate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din briosa/cozonac:

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata.

Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul.

Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei.

Tasati, puneti deasupra dulceata.

Repetati operatia si terminati cu un strat de briosa.

Tasati si varsati deasupra compozitia ramasa.

Dati la cuptor timp de 35-40 minute. Vérificati cu lama unui cutit.

Lasati sa se raceasca. Scoateti din tava si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din briosa/cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert turta dulce