Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

de VanessaAli in Torturi, 26 Oct 2018 | 2434 vizualizari

 

Am facut acest cheesecake pentru o persoana speciala, si va spun cu sinceritate ca e cel mai bun cheesecake la rece pe care l-am facut. Simplu, delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Crema:
  •  800 g branza de vaci Pilos sau alta branza cremoasa
  • 500 g frisca lichida
  • 2 linguri de esenta de vanilie (2 fiole dr. Oetker)
  • 150 g zahar/miere
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor:
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece:

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic ( cantitatea mai mica ), si o lasam 10m la hidratat. Dupa cele 10m o punem pe baie de aburi pana se topeste, dar sa nu fiarba. Mai apoi o lasam la dezmortit.
Crema:
Batem frisca bine, apoi punem branza, esenta de vanilie si zaharul/mierea continuand sa mixam. Dupa ce gelatina nu mai e calda, ci e doar putin calduta, o adaugam la compozitie in fir subtire, avand grija sa omogenizam totul bine. Turnam totul peste baza de biscuiti, scuturand putin astfel incat crema sa se aseze cum trebuie.
O lasam cel putin 12h la intarit.

Decor:
Repetam procesul de la gelatina pentru crema, doar ca in loc de apa punem sirop de zmeura. Dupa ce gelatina s-a topit, o punem intr-un vas cu fund lat, eventual peste o hartie se copt, asa incat sa fie de o grosime suficient de mare pentru forme ( asta daca vrem sa facem forme). Dupa ce se raceste suficient, o punem la frigider pana cand se intareste ca un jeleu. Luam apoi o forma si decupam, punand pe cheesecake-ul intarit.
Daca nu doriti forme, lasati sa se raceasca doar putin, apoi turnati-o peste cheesecake ( gelatina ar trebui sa se incadreze in marginile tavii; cheesecake-ul meu deja era pana la margini, deci daca luati acesta varianta faceti compozitia de crema din cantitati mai mici ca sa va incapa si gelatina).

Dupa ce e gata intarit, puteti folosi folia sa scoateti cheesecake-ul din tava si sa il serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor