Desert Ciambellone (chec)

de Adele in Dulciuri, 15 Mar 2021 | 4715 vizualizari

 

Este o reteta care se aseamana cu checul. Aici in Italia se foloseste la micul dejun sau o gustare la o cana de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei sau 80 gr unt topit.
  • 50 ml lapte sau un iaurt de 100 ml.
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • arome dupa gust (vanilie / coaja de lamaie si portocala).
  • 50 gr cacao amara.
  • nuci ,alune sau ce tip de fructe uscate preferati.
  • Daca doriti puteti sa puneti deasupra o glazura de ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ciambellone (chec):

Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se incorporeaza laptele sau iaurtul si treptat faina, praful de copt si aromele, la final se adauga albusurile spuma care se incorporeaza amestecand de jos in sus in mod uniform.

Intr-un castron se pun 3 linguri de compozitie cu cacao se amesteca bine.

Se pregateste tava, se tapeteaza bine cu ulei si faina (daca nu aveti o tava cu gaura puteti folosi clasica taca de chec ) se pune un strat de compozitie alba, se pune al doilea strat de compozitie maro si se amesteca usor cu o lingura; deasupra se pun bucati de nuci sau alune.(puteti pune si fructe uscate : smochine, prune, caise). Se da la cuptorul preincalzit la 180 ° C, pentru 35/40 minute, verificand coptura dupa 25 de minute.

Se lasa la racit, se poate pudra cu zahar sau se poate inveli in glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ciambellone (chec)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare cu glazura de ciocolata