Desert clafoutis cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 25 Sep 2019 | 2770 vizualizari

 

 
Noua ne-a placut foarte mult sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 500-550 gr prune fara samburi (taiate bucatele sau jumatati)
  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri mari de smantana grasa
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • scortisoara (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu prune:

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite.

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, asezam prunele taiate cubulete, presaram un praf de scortisoara si turnam compozitia peste fructe.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 175-180 grade C, pentru 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca s-a copt suficient. Scoatem tava de la cuptor si o vom lasa sa se raceasca. Se portioneaza mai bine cand este rece.

Se serveste simpla sau perasata cu zahar pudra.

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

lasati sa se raceasca bine si dati prajitura la frigider, se va taia mult mai bine

3

compozitia va creste la cuptor dupa care se va lasa, nu trebuie sa va faceti griji, este normal sa se lase

4

prunele mele nu au fost asa dulci, asa ca am presarat si un pic de zahar pudra odata cu scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de Sf.Gheorghe