Desert cornulete cu rahat

de Geanina87 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 43614 vizualizari

 

Imi ramasese niste rahat de la cozonacii facuti pentru Craciun si am zis ca trebuie sa prestez niste cornulete. Reteta e de la cumnata mea, doar ca in loc de untura, eu am pus margarina. Se fac rapid si sunt tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina (untura sau unt) 
  • 500 g faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 3-4 linguri cu smantana
  • 1 praf de sare
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam.

Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata, trecem cornuletele fierbinti prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am folosit Rama Experta Savoare de Unt in loc de untura.

2

Cornuletele se mai pot umple si cu miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulețe cu rahat - 3