Desert cozonac Babka

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 3863 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
M-am inspirat de la Mitnita

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt moale
  • Umplutura
  • 30 g cacao
  • 50 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • Sirop
  • 260 g zahar
  • 160 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Babka:

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.

Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.

Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.

Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.

Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)

Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.

In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,

Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Babka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]