CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Coşuleţele din bezea
Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul.
Tapetăm o tavă cu hârtie pentru copt. Punem câteo grămăjoară de bezea pe tavă. Mie mi-au ieşit 12 coşuleţe. Cu lingura formăm mici găurele în mijlocul grămăjoarelor, acel spaţiu va găzdui crema de brânză şi fructele.
tava cu coşuleţe în cuptorul încălzit. Focul trebuie să fie la minim. Tava se pune pe grătarul din mijloc doar pentru 10 minute apoi punem tava pe grătarul de sus iar uşa cuptorului trebuie să fie puţin deschisă. Timp de coacere-uscare a bezelelor între 50-70 minute.
Coşuleţele sunt gata făcute atunci când le simţim tari şi foarte puţin crăpate. După ce stingem focul, coşuleţele din bezea vor rămâne în cuptor până se vor răci.
Crema de brânză
Amestecăm crema de brânză Philadelphia sau o altă brânză fină-mascarone cu zahărul pudră, esenţa de lămâie, apoi adăugăm treptat smântâna.
Umplem fiecare coşuleţ de bezea cu un strat generos de cremă de brânză şi le ornăm cu multe fructe.