Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 4193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g prune uscate
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 600-700 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din prune uscate cu sos caramel (de post):

Prunele uscate se spala si se pun la fiert.

Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se completeaza cu apa daca este necesar, cat sa iasa un sos subtire. Se mai pune si zahar daca este necesar.

Desertul din prune uscate cu sos caramel se mai fierbe 2-3 minute, apoi este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]