Desert flan cu lapte condensat si cafea

de xana in Bucatarasi celebri, 13 Mar 2018 | 6192 vizualizari

 

Reteta apartine bucatarului australian Bill Granger si este minunata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cutie de lapte condensat(370gr)
  • 1 lingurita cu varf de cafea instant
  • 400 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu lapte condensat si cafea:

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia.

Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu laptele condensat. Adaugam vanilia, cafeaua si laptele si omogenizam.

Trecem compozitia printr-o sita si o turnam peste caramel apoi punem forma intr-o alta putin mai mare in care turnam apa fierbinte apoi acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul preincalzit la 150º C, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute.

 

Cand s-a racit complet trecem un cutit pe margini apoi o rasturnam pe platoul de servit si o dam la frigider pentru o ora- doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun