Desert gem de caise si piersici

de Oana in Dulceata / Gem, 7 Aug 2017 | 3348 vizualizari

 

Un gem aromat si delicat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg piersici fara samburi
  • 600 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise si piersici:

Spala fructele si scoate-le samburii, apoi cantareste-le.
Taie piersicile cuburi, iar caisele in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari. Stropeste-le cu zeama de lamaie.
Pune fructele intr-o oala incapatoare, cu fund dublu, alternand cu straturi de zahar.
Lasa-le sa stea cateva ore, sa isi lase zeama, apoi pune oala pe foc potrivit si lasa sa fiarba.

Cand incepe sa faca spuma, adun-o cu o spumiera si apoi amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca, mai ales cand gemul incepe sa se ingroase.

Verifica pe o farfurie daca s-a ingrosat, picurand zeama. Daca bobita sta ferma, fara sa curga, inseamna ca este gata.
Pune gemul in borcanele sterilizate si inchide capacele, apoi intoarce-le cu capacul in jos, acopera-le cu un prosop de bucatarie si lasa-le sa se raceasca. Muta-le apoi in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise