Desert gogosi berlineze

de ione21 in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 54928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 60 gr zahăr
  • 25 grame drojdie
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 45 gr unt
  • 500 gr făină
  • Ulei pentru prăjit (cca 1 litru)
  • Zahăr pudră
  • Gem, finetti (opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi berlineze:

Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură. Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează. Se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească o oră.

Se taie pătrăţele din hârtia de copt, iar după ce aluatul a crescut, se taie în bucăţele mici, le-am cântărit de 30 gr fiecare, se formează bile şi se pun pe bucăţile de hârtie pentru încă o oră la crescut, acoperite cu un prosop.

După acest timp, se pune uleiul într-o tigaie la încins şi se ia câte o hârtie cu bila de aluat crescută şi se răstoarnă în baia de ulei. Se rumenesc fiecare pe ambele părţi la foc mic, atenţie că o să se rumenească foarte repede; apoi se scot pe o farfurie aşternută cu serveţele să absoarbă din ulei.

Se pot servi simple, cu gem sau zahăr pudră deasupra.

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies 30 gogoşi a câte 30 grame fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase