Desert gogosi de post

de - Andreea - in Dulciuri, 25 Apr 2022 | 4204 vizualizari

 

Tare bune si pufoase !!!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 600 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 40.gr drojdie proaspata
  • 50 gr margarina
  • Zahar pudra ( optional)
  • Ulei ( pentru prajit)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post:

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .

Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam. 

Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul  la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .

Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.

Pudram cu zahar pudra dupa plac .

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Margarina se poate înlocui cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si glazura de cacao