Desert gogosi olandeze (Oliebollen)

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Aug 2017 | 4985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip '00'
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 60 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 mere mici
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi olandeze (Oliebollen):

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam.

Topim untul la foc mic, adaugam laptele si lasam in continuare la foc mic, pana ce laptele s-a incalzit ( NU trebuie sa fie fierbinte). Adaugam drojdia uscata in lapte si amestecam.

Turnam amestecul de lapte in bolul cu faina, amestecam bine, adaugand apoi apa minerala si la final, ouale.

Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici si le adaugam in aluat, amestecand bine.

Acoperim bolul si lasam sa creasca ( pana isi va dubla volumul).

Cand aluatul a crescut, luam cu o lingura din compozitie si prajim in ulei bine incins, la foc potrivit. 

Le scoatem pe un servet de hartie si presaram cu zahar pudra.

POFTA BUNA !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi olandeze (Oliebollen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]