Desert invartita cu dovleac si nuca

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2017 | 4189 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 120 g smantana
  • 2 oua
  • 150 ml apa calda
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 500 g dovleac curatat
  • 150 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • 100 g nuca
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert invartita cu dovleac si nuca:

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet.

Incepem sa framantam un aluat, adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen si elastic, la final, framantam cu uleiul pana ce se incorporeaza.

Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Intr-un ceaun adaugam dovleacul dat prin razatoare, zaharul si punem sa se caleasca pana ce scade zeama.

Luam de pe foc adaugam ciocolata, nuca tocata, esenta, scortisoara, amestecam si lasam sa se raceasca.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma dreptunghiulara, intindem umplutura pe toata suprafata.

Rulam aluatul cat mai strans. Luam un capat al sulului de aluat si rulam spre interior dandu-i forma de melc.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiparfe